Friss gyümölcsökből készülő ital, de se nem préselik, se nem áztatják, mi az? Különleges, de mégis hagyományos eljárással készítik ezt a Magyarországon még csak kevesek által ismert italt. Pedig a sült teának Csehországban közel 150 éves a múltja. Az eredeti recept szerint üvegekbe téve, majd sütve, cukor nélkül készítik. Vagyis ez egy igazi gyümölcsesszencia, amit gyümölcsdarabokkal együtt élvezhetsz, mézzel ízesítve, amit a fűszerek tesznek még ízletesebbé.
Kóstoltad már?
Nem szereted nyáron a meleg italokat? Télen nem szívesen iszol hideg üdítőt? Szerencséd van, mert a Friut tea gyümölcsös italkülönlegességeket hidegen és melegen is el tudod készíteni magadnak. Nincs más dolgod, mint a pici üvegcse tartalmát beleönteni az előírás szerinti mennyiségű forró, vagy hideg vízbe és jól elkeverni. Már kész is a gyümölcsdarabokkal felturbózott italod.
Így sütik a teát
Ez a gyümölcsesszencia nem tartalmaz semmiféle olyan anyagot, amit a cseh nagymamák 150 évvel ezelőtt nem tudtak volna hozzáadni. Vagyis nincs benne semmilyen káros tartósító anyag. Csak a friss gyümölcsöket és mézet használnak hozzá ezért inkább a gyümölcsesszencia az, amit a folyamat végén kapunk. A megtisztított friss vagy fagyasztott gyümölcsöket üvegekbe töltik, és a sütőbe helyezik. A rövid sütés során a gyümölcsök izgalmas ízkaraktereket vesznek fel. Különféle fűszerekkel (fahéj, kardamom, gyömbér, csillagánizs stb.) és bizonyos gyümölcsök kombinálásával különleges és egyedi ízek érhetőek el. A koncentrátumokat üvegekben teszik el, és hőkezeléssel (dunsztolással) tartósítják, így nem szükséges hozzáadni tartósítószert. Ilyen okos megoldás is csak a nagymamáknak juthatott eszébe! Hiszen ők azok akik mindig a legjobbat, a legfinomabbat szeretnék adni a fiatalabb generációnak ezért állandóan a jobbnál jobb receptúrákat keresik.
Izgalmas íz kavalkád
Ezekkel az ízekkel pedig nem lőttek mellé a nagymamák. Egytől egyig megunhatatlanok és garantáltan semmivel nem összehasonlíthatóak. A végén pedig a gyümölcsök kikanalazása gyermeki boldogsággal tölt el.
Próbáld ki mind a kilenc féle ízt, biztosan megtalálod a kedvencedet a konyakos meggy, rumos szilva, alma, eper, áfonya, erdei gyümölcs, citromgyömbér, trópusi vegyes, gyógynövényes ízesítések közül.
Próbáld ki mindet, hidegen, melegen, öntetként, vagy natúr joghurtra, süteményre!
HOGYAN KÉSZÜL A FRUIT TEA?
A Fruit tea tulajdonképpen egy egyedi gyümölcskoncentrátum, ami hőkezeléssel készül, így nem tartalmaz semmilyen tartósítószert, sem ízfokozókat. Különlegessége, hogy a gyümölcs és a benne található méz, és fűszerek természetes aromájának élvezetét nyújtja. A hagyományokhoz visszanyúlva, nagy szakértelemmel készítjük ezeket az üvegbe zárt kis csodákat, hogy megőrizzék a bennük található gyümölcsök zamatát, ami így a polcról levéve az év bármely szakában visszaadja azt.
HONNAN ERED A RECEPT?
A Fruit tea receptje egy évszázadokra visszanyúló Cseh hagyományon alapul. Az italkülönlegesség elkészítésének módja minden családban ugyanúgy zajlott, és a családi receptek anyáról lányára szálltak. A lekvár befőzésekor készítették el ezt a természetes gyümölcskoncentrátumot. A gyümölcsök kombinálásával és az egyedi fűszerezéssel alakította ki minden nagymama a család kedvenc receptjeit.
A FRUIT TEA KÜLÖNLEGES ÍZEI
A Fruit tea termékek megalkotásánál az ízekért felelős kollégáink azt tartották szem előtt, hogy a fűszerek és gyümölcsök kombinációja, egy tökéletes ízharmóniát nyújtson a fogyasztrójának, és minden egyes üvegbe zárt aroma kiteljesedjen, hogy az ízek ne elnyomják, hanem kiegészítsék egymást.
Így alkottuk meg a Fruit tea termékpalettáját!
MIT ÉRDEMES MÉG TUDNI RÓLA?
Bontatlan csomagolásban a Fruit tea 2 évig megőrzi minőségét szobahőmérsékleten tárolva. Kibontás után 14 napig, hűtőben tárolva fogyasztható. A Fruit tea 40ml-es, és családi 6-7 adagos, 200 ml-es kiszerelésben is kapható.